Botvidgängets historik.

Man kan säga att Botvidgänget föddes hösten 1997, då skrevs nämligen ett manuskript till en föreställning, med titeln ”Botvids bekymmer” som skulle sättas upp på Edevallens stora utescen nästkommande sommar. Upprinnelsen till allt var i grunden att många folkparker i Sverige precis som Edevallen där Föllinge Marknad huserat ända sedan -60 talet, nu fått problem med att få en ekonomi som gick ihop. Därför kläcktes idén om en teater. 

Det blev fem år av föreställningar på Edevallens scen, 1998–2002. 

1998 Botvids Bekymmer                   

1999 Botvids Kalas                    

2000 Pensionat Tre Tullar

2001 Hälsa Hem                                             

2002 Vilken soppa

Därefter beslutade vi att ta ett sabbatsår… Det blev för Botvidgängets räkning tolv år utan produktioner.

Men 2014 var det dags igen. Nu var spelplatsen Föllinge Hembygdsgård där det totalt blev åtta somrar. Sex farser före och två farser efter pandemin innan det kändes som att vi var klara med historierna om folket på Rudolf Johanssons gård. Helt fantastiska år för oss som haft ynnesten att få vara en del av denna otroliga publiksuccé. 

2014 Par i damer                    

2015 För kung och fostervatten                  

2016 Fan, flickan & flaskan                                                              

 2017 Juligrisen                         

2018 En riktig hästkur                   

2019 Vattnet har gått                                             

2022 Alla kort på bordet                     

2023 Till sista droppen

Nu byter vi spår, men bara lite. Hösten 2024 flyttar vi inomhus till Knutpunktens scen mitt i Föllinge och gör en traditionell fars som utspelar sig i en lägenhet någonstans i Sverige. Här får ni vara med om allt som en fars ska innehålla. Det blir massor av missförstånd, förvecklingar, förväxlingar och nödlögner. För manuskriptet står som vanligt Jan Sundberg. ”Snedsteg och Baktankar” blir nu Botvidgängets fjortonde teateruppsättning.